tisdag 12 januari 2010

AC/DC - Maximal rock´n´roll

Året var 1973. Bröderna Malcolm och Angus Young bildade AC/DC. Deras hårda gitarriff och explosiva framträdanden knockade allt som kom i vägen. Sångaren Bon Scott levde rockmyten till fullo. Sex, fylleslag och partyrock blev deras signum....

Detta är lite av texten som står tryck på baksidan av AC/DC biografin "Maximal Rock & Roll". Om ni är funtade på liknande sätt som undertecknad borde dessa rader te sig ganska lockande. AC/DC är ett band som alltid funnits där men som jag, vid närmare eftertanke inte visste mycket alls om. Tydligen har bandet varit extremt slutet och inte alls velat fläka ut sina liv i media. Detta gör att denna faktaspäckade bigrafi verkligen behövs.

Här får vi följa bröderna Youngs kamp mot toppen inom rockbranschen och såväl medgångar som motgångar lyfts fram. Varje medlem porträtteras ingående utan att det för den sakens skull någonsin blir för mycket nördfakta. Det är väldigt fascinerande att följa denna stenhårda rockmaskin och i bokform få uppleva hur den krossar allt i sin väg mot världsherravälde. Allt tas upp, från hur medlemmarna växte upp, träffades och Bon Scotts tragiska död när de stod på krönet till sin enorma framgång.

Sista delen av boken tar upp hur AC/DC hittade en ny sångare i Brian Johnson, hur skivan Back in Black spelade in och sedan fram till idag. En riktig bra rockbok är det oavsett om du gillar AC/DC eller inte. Ett stycke rockhistoria som alla som har ett hjärta i kroppen och "pungkulor i brallan" (detta oavsett kön...she´s got big balls) Köpt, läs och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar