onsdag 7 oktober 2009

Tror fan det!

Vi svenskar kan slå oss för bröstet. Det är bara norrmännens datorer som är mindre infekterade av skadlig kod, enligt en undersökning som gjorts av Panda Security. Sämst till ligger Taiwan och Ryssland. Samtidigt ökade under september antalet smittade datorer världen över med 15 procent, enligt företaget.

Enligt ett pressmeddelande har Pandalabs samlat in data från datoranvändare i hela världen som genomsökt och och rensat sina datorer med Panda Securitys skanningsverktyg Active Scan. Panda Security har sedan gjort en lista på 29 länder som visar hur stor procent av datorerna i olika länder har utsatts för någon form av skadlig kod.

Det är ju sjukt hur det har blivit. Man törs inte ens sätta i nätverkssladden utan att ha brandväggar, antivirus och antispyware installerat. Man kan ju undra om det är samma krafter som ligger bankom antivirus programmen, som sprider skiten? Klockren affärsidé i sådana fall! Tydligen får man leva med att ha ett tungt antivirus-system som äter CPU kraft. Det är priset man får betala för att kunna slå sig på bröstet och hävda att burken är ren från baggar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar